Wiola 22.10.2003 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 A co myślicie o projekcie Akacja http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=47&id_autora=1&spacer=2&proj=AKACJA Może ktoś ma jakieś uwagi? A może ktoś ma taki domek? Proszę o odpowiedź. Pozdrowienia Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 14.11.2003 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Czy naprawdę nikt nie buduje Akacji? Jeszcze raz ponawiam prośbę. Musze podjąć ostateczną decyzję i bardzo na Was liczę. Pozdrowienia Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda9976 15.11.2003 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2003 Ja też jestem zaitersowana Akacją (lub Wierzbą) z Horyzontu jeszcze nie podjęłam decyzji , ale mam czas do wiosny. Przeczytaj sobie wszystkie posty Jasia zarówno w dzienniku budowy jaki i w galerii zdjęc forumowiczów. On wybudował Akacje - ma nawet swoją stronę. Bardzo ciekawe i można się wiele nauczyć Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 18.11.2003 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 No to my - zbudowaliśmy Akację. Znamy tez ludzi z Legnicy, którzy też wykańczają Akację. Chętnie założymy klub miłosników. Służymy pomocąWięcej o akacji na http://www.naszdom.erb.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda9976 18.11.2003 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 Czytam o tej waszej Akacji i czytam.Ja dopiero kupiłam działkę i jesteśmy na etapie prądu. Akację wybraliśmy już ponad rok temu bo ten projekt spełniał nasze oczekiwania - duży salon, na dole nasza sypialnia z wyjściem na taras, ten drugi pokój to gabinet (chcemy go trochę pomiejszyć, aby wygospodarować w nim małą garderobę dla naszej sypialni. Łazienke chcemy zrobić wewnętrzną. Góra jest dla dzieci ( mamy na razie jedną małą 3-miesiączną córeczkę)Jak zobaczyłam wycenę na onecie to trochę się przestraszyłam bo wyszło im ponad 300 tyś. i dlatego zaczęłm rozglądać się za czymś tańszym wybór padł na na Wierzbę też z "horyzontu". Na razie mamy jeszcze czas do wiosny na podjęcie decyzji więc zobaczymy... nie widziałam jeszcze ani Akacji ani Wierzby na żywo. Mam nadzieję ,że umówię się z Joasią z forum, która buduje Wierzbę i wtedy zobaczymy, a na razie to czytam wszystko o waszej Akacji - baaardzo ciekawe - piszcie dalej Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 19.11.2003 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Najrozsądniejszy projekt (cena + wymagania) to Genia z Horyzontu. Prosty dach i tanio. Szczerze mówiąc w Akacji najdroższy jest dach - gdyby nie zrobiona przez nas ścianka kolankowa - poddasze byłoby maleńkie w porównaniu z wydatkami na dach. Ale z kolei dach jest piękny i tego mu zabrać nie można . Akacja jest bardzo funkcjonalna, na parterze nie ma martwych powierzchni, komunikacji niewiele. Nas interesowały 2 pokoje na parterze. Kiedyś w końcu zamieszkają u nas rodzice i bez sensu jest, żeby mieszkali na piętrze (schody) albo sami na parterze (bezpieczeństwo). A na poddaszu można zrobić 4 duże pokoje + łazienka (9 m2), pod warunkiem wykonania lanego stropu nad garażem i ścianki kolankowej z drugim wieńcem - mnóstwo miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda9976 19.11.2003 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Genia mi się nie podoba, właśnie ze względu na dach. Dach czterospadowych ( tak to się chyba nazywa) jest 100 razy ładniejszy (nawet jeżeli musi kosztować) Nadal jestem na etapie czytania waszego dziennika i oglądania zdjęć i przyznam, że jestem zrozpaczona. Ja właśnie zdałam sobie sprawę, że nic nie wiem na temat budowania domów. Poroterm od Ytonga odróżniam tylko po kolorze, a słowo więźba dachowa brzmi bardzo egzotycznie - czy ja w ogóle powinnam się zabierać do budowania. Nawet niektóre artukuły w Muratorze są dla mnie średnio zrozumiałe . POzdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 19.11.2003 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Magda - nie pękaj - ja też nic nie wiedziałam - i są pewne sprawy w budowaniu, o których do dzisiaj nic nie wiem i wiedzieć nie chcę Wszystko tak w praniu wychodzi... A Gienia jest cudna - jeżeli chodzi o przepastność portfela... To prawda szczera - że wykończenie wykańcza... i dlatego im tańsza budowa stanu surowego tym więcej na złote klamki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 20.11.2003 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Witam Joasiu: czytałam Wasze opisy dotyczące budowy, a obecnie użytkowania Akacji. Jednak mnie interesuje "mała Akacja" czyli parterowa, bez garażu. Rozkład budynku i jego wygląd bardzo nam się spodobał jednak z powodu zbyt wielu zmian adaptacyjnych (np. przesunięcie fragmentów ścian zewnętrznych, zmiana pochylenia dachu itp.) i kosztów z tym związanych zdecydowaliśmy się na projekt indywidualny za bardzo rozsądne pieniądze. Generalnie przyjęliśmy, że odpowiada nam takie rozmieszczenie pomieszczeń jak w Akacji a jaki będzie wynik końcowy to dowiemy się ok. 1 grudnia, bo wtedy będzie gotowy nasz projekt (wstępny projekt). Ale Wasza Akacja jest bardzo ładna i podziwiam Was za pracę włożoną w budowę i wykańczanie. Życzę miłego mieszkania. Magda: nie przejmuj się, nie tylko Ty nie wiesz wielu rzeczy, ja rownież i podejrzewam, że większość budujących zdobywa doświadczenie dopiero na własnych budowach i na własnych błędach Na wszystko przyjdzie czas. Przed nami wszystko. Powodzenia Pozdrawiam Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiebok 12.12.2003 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Wiola, Ja wybudowalem mala akację. Nie robiłem żadnych zmian w projekcie - bo ten projekt odpowiadał nam w 100%. Miał to być mały, ładny i tani domek. I tak wyszło. Koszt budowy domu wyniosł ok. 180 tys zl. Jesli masz ochotę możesz przyjechac do nas o obejżeć na żywo. Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 12.12.2003 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Witam Kiebo Dziękuję za odpowiedź. Zdradź mi wszystkie szczegóły z czego budowaliście, czy ten koszt to stan na gotowo i co się w nim mieści. Nasz projekt oparty jest na Akacji, ale jest inny, chociaż układ pomieszczeń jest trochę podobny. Podejrzewam że koszty będą porównywalne, chociaż my będziemy mieli większy dach, pochylenie >35%. W chwili obecnej projekt jest na wykończeniu. Jaki stosowaliście strop? Jak Wam się podoba układ pomieszczeń na gotowo. Chętnie skorzystam z Twojego zaproszenia i obejrzymy jak to wygląda w całości. Tylko nie wiem gdzie jest Czosnów . My - okolice Piaseczna. Odezwę się w przyszłym tygodniu. Pozdrowienia. Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiebok 12.12.2003 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Budowa z suporeksu. Układ pomieszczen bardzo dobry, jak na naszy potrzeby: 3 osoby (w przyszlosci 4). Jest to cena pod klucz i nie zawiera: podbitki pod dachem oraz zagospodorowania dzialki, oswietlenia (w sensie lamp), bo jeszcze nie mamy prądu stałego. W ten weekend bedziemy w domu, tak ze mozecie wpasc zobaczyc. Czosnow jest niedaleko Nowego Dworu Mazowieckiego (trasa Gdanska). Aha, w projekcie jest blad: przekroj komina pod kominek powinien wynosic fi=200 a nie 160. Teraz mamy klopot z ciagiem w kominku. Jesli chcesz adres, to wyslij mi maila na ktory bedę mogl odpowiedziec i podac adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 15.12.2003 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 Witam Kiebo. Wysłałam Ci e-maila. PozdrowieniaWiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 15.12.2003 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 Nie ma błędu - przewody dymowe mają wymiar pod pustaki kominowe o przekroju wewnętrznym fi 130. Ale zamiast nich można dac rurę stalową (nie kwasówkę tylko dymową) fi 180 i cug jest, że hej Przynajmniej u nas - przy kominie długości 7 metrów jak otworzę oba szrubreki to w kominku aż huczy Pozdrowionka - Akacjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 15.12.2003 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 Dobrze męzu prawisz. Aż gwiżdże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiebok 15.12.2003 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 Mamy kwasówkę fi 150 i ciąg jest taki sobie. Jak się otworzy drzwiczki, to niby dymu nie widać, ale w kuchni czuć zapach (raczej smierdzenie) palonego drzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 06.04.2004 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 witam czesc jestem zainteresowany wasza opinia dotyczaca tego domku w wersji A, moze znajdzie sie ktos kto zastanawia sie nad tym projektem, wiem ze sa osoby budujace akacje 2 'ja ze wzgledu na koszty (jak najtaiej ale akacje) wybralem jednak ta tansza wersje.co mozna zmienic jak myslicie ...ile to moze kosztowac w stanie surowym otwartym ? czekam na opinie i dobre rady pzdr all http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=47&id_autora=1&spacer=2&proj=AKACJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 07.04.2004 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 nikt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda9976 12.04.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2004 Musisz dobrze poszukac. Przy okazji mojego zapytania o Akacje z poddaszem ujawnila sie jedna osoba, ktora juz pobudowala Alacje o ktorej piszesz. Powodzenia Magda [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mh 20.06.2004 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 buduję Akację II z garażem mam stan surowy chętnie służę uwagami też trochę pozmieniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts